Jak zorganizować bar sałatkowy w punkcie gastronomicznym?

Jak zorganizować bar sałatkowy w punkcie gastronomicznym?

Goście punktów gastronomicznych coraz częściej zwracają uwagę na jakość składników oraz ich właściwości zdrowotne. Dużą popularnością cieszą się więc odpowiednio przygotowane świeże warzywa i owoce, które zazwyczaj najsmaczniejsze są w postaci różnego rodzaju sałatek. Aby jednak w punkcie gastronomicznym zorganizować bar sałatkowy przyciągający uwagę klientów, niezbędny jest odpowiedni sprzęt. Jaki dokładnie?

By warzywa i owoce wyglądały zachęcająco

Jak zachęcić gości do tego, by zamówili sałatkę? Postarać się o to, by była ona zaprezentowana w atrakcyjnej wizualnie witrynie sałatkowej. Trzeba więc zainwestować w nowoczesną i estetyczną gablotę, które będzie eksponować owoce, surówki i sałatki oraz dawać możliwość łatwego przyjrzenia się poszczególnym potrawom.

Odpowiednia wielkość

W przypadku małych punktów gastronomicznych właściciele muszą zwrócić uwagę również na wielkość takiej witryny na sałatki. Na szczęście na rynku dostępne są również mniejsze modele, które można postawić niemalże w dowolnie wybranym miejscu lokalu, często nawet obok lady głównej.

Jeśli miejsca w puncie gastronomicznym jest niewiele, wówczas warto rozejrzeć się także za witrynami w foremnych kształtach. Takim modelem jest witryna sałatkowa Ibiza z naszej oferty, która ma bardzo praktyczną budowę oraz można kupić ją w ciekawych wariantach kolorystycznych, od wyróżniającej się żółci, przez głęboką zieleń, aż po uniwersalną szarość (oraz wiele innych odcieni).

Energooszczędnie i z zyskiem

Właściciele punktów gastronomicznych muszą zawsze mieć na uwadze również koszty różnego rodzaju urządzeń. Na szczęście nowoczesne witryny do barów sałatkowych to w większości energooszczędne urządzenia, często wyposażone w dodatkowe materiały izolacyjne gwarantujące jeszcze lepsze utrzymywanie temperatury.

Przy zakupie takiej witryny warto jednak zwrócić uwagę na zużycie energii elektrycznej, aby w dłuższym okresie czasu taka inwestycja była opłacalna i aby bar sałatkowy rzeczywiście spotkał się z dobrym przyjęciem gości.

Organizacja baru sałatkowego w punkcie gastronomicznym nie jest trudna, o ile korzysta się z nowoczesnych, oszczędnych i estetycznych witryn. Takie meble mamy również w naszej ofercie i zachęcamy do ich obejrzenia.

Przewiń do góry